14 دلیل برای راه‌اندازی کسب و کار خانگی

هر روز دارد به تعداد آدم‌هایی که خودشان کسب و کاری را شروع کرده‌اند اضافه می‌شود. هم دسترسی به اینترنت روی این قضیه اثر داشته است و هم شرایط اقتصادی جامعه. با وجود اینترنت، آدم‌ها راحت‌تر از قبل می‌توانند کار جدیدی را استارت بزنند و محصولات و خدماتشان را عرضه کنند.

خیلی از شرکت‌های بزرگی که الان در کل دنیا معروف‌اند، از یک کسب و کار کوچک خانگی شکل گرفته‌اند. شرکت‌هایی مثل فیس‌بوک، Dell، eBay، Nike و ... یک شغل خانگی بوده‌اند که کم‌کم رشد پیدا کردند و حالا تبدیل به غول‌های تجاری در دنیا شده‌اند.

راه‌اندازی کسب و کارهای خانگی مزایا و معایبی دارد. چطور است این مطلب را به مزایای مشاغل خانگی اختصاص بدهیم و در یک مطلب دیگر به معایب و سختی‌های آن بپردازیم؟

مشاغل خانگی از تنوع بالایی برخوردارند
مشاغل خانگی از تنوع بالایی برخوردارند

۱. ساعات کاری منعطف

شاید یکی از مهم‌ترین مزیت‌های کسب و کار خانگی این باشد که ساعت کاری دست خود شماست و موظف نیستید یک ساعت خاص بلند شوید و بروید محل کار و یک ساعت مشخص هم برگردید. شما با توجه به شرایط زندگی و کار و میزان سفارشات‌تان می‌توانید ساعت‌های کاری‌تان را تنظیم کنید.

برای خیلی‌ها سخت است که صبح زود بیدار شوند؛ یا خیلی‌ها شب‌ها تمرکز بیشتری دارند. خیلی‌ها دوست دارند ساعات کارشان پیوسته نباشد، کمی کار کنند، کمی استراحت و اوقاتی را هم با خانواده بگذرانند و باز دوباره به کار برگردند. در کسب و کار شخصی این‌ها شدنی است. علاوه بر این‌ها، ساعات کاری منعطف این امکان را به پدرها و مادرها می‌دهد که وقت بیشتری را در کنار بچه‌ها و اعضای خانواده سپری کنند.

۲. کسب درآمد از طریق کار مورد علاقه

چی بهتر از این که آدم هم از کاری که می‌کند، لذت ببرد و هم ازش پول در بیاورد؟ این که شغل آدم یک چیز باشد و علائقش یک چیز کاملا متفاوت از شغلش، گریبان‌گیر خیلی از آدم‌های شاغل است. در واقع این آرزوی همه آدم‌هاست که در طول روز بچسبند به کاری که دوستش دارند. در مشاغل خانگی این رؤیا می‌تواند به حقیقت بپیوندد.

۳. شغلِ بدون رئیس

کسب و کار خانگی باب دل آن‌هایی است که از دستور گرفتن فراری‌اند. در مشاغل شخصی شما آقای خودتان هستید. رئیس شمایید و همه چیز به تصمیم شما برمی‌گردد. اگر کاری خوب پیش برود، به خاطر شماست و اگر گاهی کار به مسئله‌ای هم برخورد کند، باز هم شما مسئول‌اید.

۴. درآمد قابل کنترل

در مشاغل خانگی، شما هر چقدر که دوست داشته باشید درمی‌آورید. اگر مثلا با دو ساعت کار در روز به درآمدی که می‌خواهید می‌رسید، بقیه وقت‌تان را می‌توانید صرف کارهای دیگر بکنید. اگر هم زمانی نیاز به درآمد بیشتری پیدا کردید، وقت و زمان بیشتری را صرف می‌کنید تا به درآمد ایده‌آل‌تان برسید.

۵. مزایای مالیاتی

خیلی از مشاغل از دادن مالیات معاف می‌شوند؛ بستگی به میزان درآمد آن کسب و کار دارد. کافی است کسب و کارتان را در سامانه حمایت از مشاغل خانگی در «وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی» ثبت کنید و مجوز کسب و کار بگیرید تا مشمول معافیت مالیاتی بشوید. حواس‌تان باشد فقط در صورتی که برای کسب و کارتان مجوز بگیرید و خودتان هم اظهارنامه مالیاتی پر کنید (یعنی به صورت خوداظهاری باشد) می‌توانید از معافیت‌ها بهره‌مند شوید.

۶. رضایت بیشتر، استرس کمتر

وقتی شما صاحب همه چیز کسب و کارتان هستید و همه برنامه‌ها دست خودتان است، استرس پاسخگویی به رئیس و مدیر یا رسیدن به اهدافی که سازمان برای‌تان تعیین کرده است را ندارید. استرس منبع بسیاری از بیماری‌های جسمی و روانی است. شما با کاهش استرس، دارید به صورت مستقیم سلامت جسم و روان‌تان هم افزایش می‌دهید.

از طرفی چون دارید کاری را انجام می‌دهید که احتمالا بهش علاقه دارید، میزان رضایت شما از کار بالا می‌رود. رضایت‌مندی و خوشحالی شما در جنبه‌های مختلف زندگی‌تان اثر خواهد گذاشت و کیفیت زندگی را هم بالاتر می‌برد.

مشاغل خانگی معمولا رضایت بیشتری به همراه دارند
مشاغل خانگی معمولا رضایت بیشتری به همراه دارند


۷. افزایش مهارت‌ها و پیشرفت حرفه‌ای

درست است که در مشاغل خانگی همه چیز روی دوش شماست، اما در عوض فرصت خوبی است برای تکمیل اطلاعات و وسعت بخشیدن به دایره مهارت‌های‌تان. برای رسیدن به فروش بیشتر و توان رقابت در بازار کار، ناچارید هم درباره حرفه‌تان اطلاعات تخصصی‌تری کسب کنید و هم دانش‌های مرتبط با فروش را بیاموزید. مباحث مربوط به بازاریابی اینترنتی یا دیجیتال مارکتینگ، مبانی حسابداری، انبارداری و اطلاعات دیگری مثل نحوه ثبت برند، شیوه گرفتن مجوزها و اصول صادرات از جمله مطالبی است که به فراخور شغل‌تان به‌شان نیاز پیدا می‌کنید.

۸. بازدهی بیشتر

در مشاغل خانگی هزینه و زمان صرف رفت و آمد به محل کار نمی‌شود. تمام آن وقتی را که قبلا صرف رفتن به محل کار می‌کردید، حالا می‌توانید به کار کردن اختصاص بدهید. دیگر درگیر ارباب رجوع‌های پی‌درپی یا صحبت با همکاران نیستید. و چون سود و زیان کارتان مستقیما متوجه شخص شما می‌شود، تمام توان‌تان را صرف بهتر انجام دادن کارها می‌کنید.

به علاوه در کسب و کار خانگی آزادی عمل بیشتری دارید و می‌توانید خدمات ویژه‌ای به بعضی از مشتریان‌تان ارائه دهید و یا محصولات خاصی را به سفارش بعضی از خریداران‌تان تولید کنید؛ کاری که معمولا در مشاغل بزرگ و شرکت‌ها به این راحتی قابل انجام نیست.

۹. صرفه‌جویی در هزینه‌ها

وقتی محل کار و زندگی‌تان یکی باشد، از هزینه‌های زیادی جلوگیری می‌کنید. دیگر لازم نیست هزینه‌ای صرف کرایه تاکسی یا بنزین و استهلاک ماشین کنید. هزینه خورد و خوراک‌تان کمتر می‌شود و مبالغی را که قرار بود به پرستار بچه یا مهد کودک بدهید برای گسترش کسب و کارتان هزینه می‌کنید.

۱۰. کار کردن با پیژامه

یکی از خوشایندترین نکته‌های کسب و کار خانگی این است که دیگر لازم نیست کت بپوشید یا با مقنعه و جین مشغول کار شوید. می‌توانید در حالیکه با پیژامه یا تاپ روی مبل خانه‌تان لم داده‌اید، کارتان را هم انجام بدهید. یا اگر کارتان طوری است که باید در آشپزخانه یا کارگاه مشغول به کار شوید، باز هم نیازی به پوشیدن لباس رسمی و جوراب و کفش ندارید.

البته این را گوشه ذهن‌تان داشته باشید که تحقیقات نشان داده است نوع لباسی که به تن می‌کنیم می‌تواند در میزان بازدهی ما مؤثر باشد؛ مثلا اگر عادت دارید که آخر هفته‌ها با تیشرت و شلوار جین به گردش بروید، وقتی با همین لباس می‌خواهید کار کنید ممکن است ذهن‌تان به اشتباه فکر کند که الان زمان تفریح است و در دقت و تمرکز به‌تان چندان کمک نکند. بهتر است با آزمون و خطا خودتان بهترین پوشاک و بهترین فضا برای کار کردن را پیدا کنید.

کسب و کارهای خانگی دیسیپلین و قوانین مشاغل رسمی را ندارد.
کسب و کارهای خانگی دیسیپلین و قوانین مشاغل رسمی را ندارد.


۱۱. کارآفرینی برای دیگران

این که بعد از مدتی کسب و کار کوچک‌تان رشد کند و بزرگ شود و به همکاران دیگری نیاز پیدا کنید، یک اتفاق معمول و شایع در کسب و کارهای خانگی است. بعد از مدتی متوجه می‌شوید که به تنهایی نمی‌توانید پاسخ‌گوی تمام مشتریان‌تان باشید. پس به سراغ دوستان‌تان می‌روید یا آگهی دعوت به همکاری می‌زنید و چند نفر دیگر را هم شاغل می‌کنید.

۱۲. ریسک کمتر

وقتی کارتان را با کمترین امکانات و از خانه خودتان شروع می‌کنید، دیگر نگران این نیستید که نکند این همه برای دفتر کار یا مغازه هزینه کنم و مشتری نداشته باشم. وقتی شغلی را از خانه‌تان شروع می‌کنید ریسک کارتان را پایین می‌آورید و اگر در کارتان به هر دلیلی موفق نشدید، راحت‌تر می‌توانید آن کار را جمع کنید.

۱۳. افزایش اعتماد به نفس

وقتی یک شغل جدید ایجاد می‌کنید، با هر قدمی که برمی‌دارید، اعتماد به نفس‌تان را افزایش می‌دهید. کارآفرینی یک سفر است که با پیشرفت در هر مرحله‌اش، خودتان هم رشد می‌کنید.

۱۴. مرخصی بی‌دردسر

در بیشتر مشاغل خانگی شما می‌توانید هر موقع که احساس نیاز کردید، کارتان را متوقف کنید و مدتی استراحت کنید. بسته به کاری که دارید ممکن است بتوانید در طول یک سفر چند روزه هم کارتان را مدیریت کنید؛ مثلا اگر محصولات کوچکی دارید که کم جا می‌گیرد یا در سفر به راحتی می‌توانید تولیدشان کنید، کارتان بدون وقفه می‌تواند ادامه پیدا کند. یا می‌توانید محصولات‌تان را به دست کسی بسپارید و با هر سفارشی که برای‌تان ثبت می‌شود از او بخواهید محصول مورد نظر را برای مشتری جدید ارسال کند. گاهی حتی می‌شود با هماهنگی با مشتری‌ها، صبر کنید تا سفرتان به پایان برسد و بعد محصولات را با چند روز تأخیر ارسال کنید.


اگر این ۱۴ مورد از مزایای کسب و کارهای خانگی و مشاغل کوچک، شما را ترغیب به راه‌اندازی یک کار شخصی کرده است، یک قلم و کاغذ بردارید و همین الان ایده‌هایی که برای شغل خانگی‌تان در ذهن دارید روی کاغذ بیاورید. در مطلب بعدی از معایب کسب و کارهای خانگی هم خواهم گفت تا بتوانید با دیدی بازتر و اشرافی بیشتر تصمیم بگیرید. بعدتر سری هم به ایده‌های مختلف برای کسب و کارهای خانگی می‌زنیم. برایمان بنویسید که چه مزیتی در کسب و کار خانگی یا مشاغل کوچک وجود دارد که برای شما خیلی جذاب است؟




#کسب_درآمد


#کسب_و_کار



نظرات



    به یوزبیت؛ خانه محتوا خوش آمدید

    یوزبیت، به نویسندگان مستقل این امکان را می‌دهد که به طور مستقیم برای مخاطبان خود تولید محتوا کنند و از طریق الگوریتم‌های پلتفرم یوزبیت به درآمد برسند.

    globessl enamad logo-samandehi

    درباره ما . راهنما . اطلاعیه‌ها . اپلیکیشن . قوانین . مجوزها . ارتباط با ما
    کلیه حقوق این سایت برای شرکت برخط سازان اطلاعات یوز محفوظ می‌باشد.