
سمپتوم ( فرانسوی ) یا به انگلیسی Symptom به معنی علامت بیماری است و مانند بسیاری از کلمات دیگر در پزشکی از زبان فرانسوی وام گرفته شده . مانند آسم، آلرژی و آنفارکتوس که در زبان فارسی با تلفظ فرانسوی ادا می شود . به هر حال سیمتم یا سیمتوم یا سمپتوم به نشانه هایی از قبیل تب، لرزش، درد و ... گفته می شود که توسط بیمار کاملا به صورت سابجکتیو حس می شود. بنابراین نیاز به دستگاه یا دانش خاصی ندارد و ابراز آن توسط بیماری کافی است پزشک معمولا با نشانه های آبجکتیو که sign گفته می شود سر و کار دارد . یک سمپتوم ممکن است به چند بیماری مرتبط باشد و تشخیص اینکه چطور از علائم به بیماری برسیم موضوع شاخه تشخیص افتراقی (Differentials diagnosis ) است. در این مدل احتمالات بیماری های مختلف فرض و تایید یا رد می شود ( سریال دکتر House را اگر دیده باشید دکتر هاوس دائم در حال ساخت فرضیه ها و آزمایش آن برای رسیدن به درمان بیمار است.
امروزه به کمک رایانه موضوع تشخیص پزشکی دچار تغییرات زیادی شده است . اپلیکیشن ها و سایت های مختلفی سعی در پرسیدن علائم بیمار و یافتن بیماری های احتمالی دارند که هر روزه به تعداد آنها افزوده می شود . با توجه به امکانات سیستم های اطلاعاتی امکان جمع آوری میلیون ها علامت بیماری امکان پذیر شده است و به کمک بیگ دیتا به جای آزمایش بر روی نمونه (Sample) های آماری، کل جامعه آماری در دسترس است که خود می تواند منشا تحولات عظیمی در پزشکی و کامپیوتر باشد. چیزی که ظرفیت کتابها و مقالات پزشکی یا اذهان پزشکان و پژوهشگران خارج است و صرفا به کمک اینترنت و ابرداده ها امکان تحلیل دارد.
از آنجا که علم پزشکی به طور مستمر مشغول تعریف بیماری ها و کشف ارتباط آن به علائم است. امروزه امکان تعریف بیماری ها و انواع بیشتری در گذشته و درمان های تخصصی تری برای آنها وجود دارد. شاید در آینده صدها نوع دل درد مختلف از هم متمایز شوند و به تشخیص هایی با دقت بالاتر با ترکیب تجربه پزشکی و کلان داده ها برسیم. بیماری های ممکن است به قدری توسعه یابند که بر اساس ژن و مشخصات فردی یونیک شوند و این امر منجر به کشف درمان های اختصاصی برای بیماری ها می شود . در واقع درگذشته به دلیل محدودیت ابزارهای آزمایش و نگهداری داده ها صرفا classification های کلی تر امکان پذیر بود حال آنکه به توجه به استفاده روزافزون کاربران از بات های پزشکی و symptom checker ها امکان توسعه این شاخه از علم بیش از پیش فراهم شده است .
امروزه هم پزشکان هم بیماران از این ابزارها برای تصمیم گیری بهتر استفاده می کنند که علاوه بر موضوع تشخیص احتمال بیماری ها، می تواند به تحلیل درمان ها و میزان موفقیت هر کدام نیز به صورت اطلاعاتی در دسترس عموم مردم، دست پیدا کند.
حدود دو سال است که در ایران نیز سایت ها و اپلیکیشن هایی نظیر زی دکتر با همین رویکرد سعی در طبقه بندی علامت ها و تشخیص بیماری به کمک رایانه را دارند . این نرم افزارها علاوه بر بیماران به پزشکان نیز به منظور جستجوی علامت ها و تشخیص های دیگر پزشکان کمک می کنند.
آیا شما نیز تجربه استفاده از تشخیص گر های هوشمند برای خود و یا نزدیکانتان را داشته اید؟ به نظر شما چقدر در آینده این موضوع منشا تحول در علم پزشکی و بهبود سلامتی افراد دارد ؟ آیا کامپیوترها در آینده زودتر از ما بیماری ما را تشخیص می دهند؟
نظرات (0)
به یوزبیت؛ خانه محتوا خوش آمدید
یوزبیت، به نویسندگان مستقل این امکان را میدهد که رایگان تولید محتوا کنند و با کمک هوش مصنوعی، محتوای خود را به صورت مؤثر به مخاطبان نمایش دهند.
مقالات مرتبط
جدیدترین مقالات
درباره ما . راهنما . اطلاعیهها . آپدیتها . اپلیکیشن . قوانین . ارتباط با ما
کلیه حقوق این سایت برای یوزبیت محفوظ میباشد.