تأثیر جمهوری اسلامی بر معنویت دنیا

جمهوری اسلامی ایران با استفاده از تمام ظرفیتهای ممکن، در جهت ارتقای دینداری مردم کوشیده است. تأثیرگذاری انقلاب اسلامی در عرصۀ معنویت، نه فقط بر مردم ایران، بلکه در زندگی فردی مردم جهان نیز درخورِ توجه است. به عنوان مثال، جمهوری اسلامی فضای نامگذاری کودکان را از نامهای غربی به نامهای اسلامی تغییر داد؛ به صورتیکه علاوه بر ایران، حتی بر کشورهای دیگر نیز اثر گذاشت و در سال ۲۰۱۴ م بیشترین نام فرزندان تازه متولد شده در انگلستان، محمد بود.

تأثیر گذاری جمهوری اسلامی، به مباحث فردی مثل نامگذاری محدوده نشده و دین را از فضای فردی به عرصه های اجتماعی و محافل مهم بین المللی کشانده است. دنیایی که به سمت بی خدایی مطلق پیش میرفت، به وسیلۀ انقلاب تغییر کرد. در این زمینه به سخن برخی از مشاهیر بسنده میکنیم.

پپتر رومن شول.لاتور (Peter Roman Schoii.Latour) ِ استاد دانشگاه و نویسنده و مفسر سیاسی مشهور کشور آلمان:

اکنون نهضت بازگشت به دین و مدینۀ فاضله آغاز شده است؛ بنابراین جهانیان به برکت انقلاب اسلامی دریافته اند که تنها راه سعادت، اسلام است. (میراحمدرضا حاجتی، عصر امامخمینی(ره) ص ۶۹)

جامعه شناس مشهور انگلیسی (Anthony Giddens):

انقلاب اسلامی دنیا را به سمت دینیشدن پیش میبرد.« (جامعه شناسی آنتونی گیدنیز ص ۷۵)

محمدالامین خلیفه، رئیس مجلس شورای اسلامی سودان:

انقلاب اسلامی ایران پرچمدار تجدید حیات اسلامی در این قرن است«. (احمد امیدوار و حسین یکتا، امام خمینی و انقلاب اسلامی؛ روایتی جهانی، ص ۲۶۵ و ۲۶۶)

پروفسور حمید مولانا:

 ... اخیراً که پس از بیست سال، هنگامی که برای شرکت در کنفرانس بزرگ بین المللی در همین رشته (علوم ارتباطات روابط بین الملل)، در دانشگاه لایبزیک، به آلمان شرقی رفته بودم. برای اولین بار در عمر ۴۳ سالۀ انجمن علوم ارتباطات آنجا، اعضای انجمن جلسۀ خودشان را در کلیسای سن نیکسولی تشکیل دادند. آنجا کشیشی برای ما سخنرانی میکرد که به قول خودش انقلاب آلمان شرقی را به شیوۀ حضرت امام هدایت کرده بود. (میراحمدرضا حاجتی، عصر امام خمینی (ره)، ص ۷۱)

پروفسور توشیو کورودا، مترجم نهج البلاغه به زبان ژاپنی و استاد برجستۀ مطالعات اسلامی در ژاپن:

قبل از انقلاب اسلامی ایران، هر کتابی که با عنوان و محتوای اسلامی در ژاپن چاپ میشد، تیراژش کمتر از هزار نسخه بود. شکر خدا بعد از پیروزی انقلاب کتابهای اسلامی در ژاپن رو به گسترش رفته است... . مدتی پیش، کتابی دربارۀ روح و معنویت اسلام به زبان ژاپنی نوشتم که در عرض یک ماه، بیش از ۲۰هزار نسخۀ آن به فروش رسید. (ژیل کپل، ارادۀ خداوند، ص ۱۱)

پیتر لودویگ برگر (Peter L.Berger) جامعه شناس آمریکایی:

میل به دین همواره در بشر وجود داشته است؛ ولی ظهور پدیدۀ انقلاب ایران و ظهور افکار رهبر آن در جهان، تمایل به دین را دوباره در دلهای مردم سراسر جهان شعله ور ساخته است و آنانکه از نقش امام خمینی در دنیای اسلام غفلت میورزند، در تحلیل مسائل جهان دچار اشتباه میشوند. (مؤسسۀ تنظيم و نشر آثار امام خمینی (ره(، امام خمینی (س) از نگاه نخبگان جهان، ج ۱، ص ۲۷۵ تا ۳۰۵)

۴. بحران معنویت در غرب

با صنعتیشدن کشورهای غربی، به مرور توجه به بعد اقتصادی بیشتر شد. یک بعدی شدن نگرش کشورهای توسعه یافته به مفهوم پیشرفت، باعث شد که این کشورها رشد کردن و توسعه یافتگی را فقط در اقتصاد و صنعت معنا کنند و به مرور، توجه به سایر ابعاد، ازجمله ابعاد معنوی و روحی کمرنگ و بعضاً بیرنگ شد. برژینسکی، نظریه پرداز و سیاستمدار معروف آمریکایی، در بیان اهمیت معنویت گفته است: خلا معنوی، تعبیر دقیقتری از پوچی معنوی است: همان پوچی معنوی که بخش بزرگی از تمدن غرب را فراگرفته است. (زبیگنیو برژینسکی، خارج از کنترل، ص۸۴)

بنجامین اسپاک، روانشناس آمریکایی که برخی از کتابهای او در زمینۀ روانشناسی از کتابهای بسیار پرفروش تاریخ است، در تحلیل وضعیت اجتماعی جامعۀ آمریکا گفته است: جامعۀ ما به شدت از فقدان ارزشهای معنوی رنج میبرد. (بنجامین اسپاک، دنیای بهتر برای کودکانمان، ص۱۵۳)

۱. نرخ بالای خودکشی در جهان

در نمودار آمار خودکشی برخی از کشورهای دنیا را نشان داده و این نمودار که نرخ تعداد افراد خودکشی کرده در هر ۱۰۰هزار نفر را نشان میدهد، کمترین نرخ، یعنی حدود ۵ نفر را برای ایران و بیشترین نرخ یعنی حدود ۲۵ نفر را برای کرۀ جنوبی معرفی کرده است. (نمودار نرخ خودکشی در کشورهای مختلف، از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۶ م منبع: موسسه جهانی آمارو ارزیابی سلامت)

۲. شیوع بیمایهای روانی

در نموداری دیگر بیشترین تعداد بیماریهای روحی و روانی در پردرآمدترین کشورهای دنیا را توضیح میدهد: گزارش سازمان جهانی سلامت از رابطه مستقیم سطح درآمد کشورها و افزایش بیماریهای روحی و روانی بر اساس آمار مؤسسۀ ملی سلامت روان آمریکا که توسط اتحادیۀ ملی بیماریهای روانی منتشر شده است، شاخص سلامت روان بزرگسالان در آمریکا به شرح زیر است:

الف . تجربۀ بیماری روحی و روانی؛ ۱ نفر از هر ۵ نفر در آمریکا

۴۳.۸ میلیون نفر دارای تجربۀ بیماری روحی و روانی در آمریکا (منبع: اتحادیۀ ملی بیماریهای روانی آمریکا)

ب. بیماریهای روحی و روانی بین سفید پوستان، بیشتر از سیاه پوستان

درصد شیوع بیماریهای روحی و روانی بر اساس نژاد در آمریکا از ۱۶.۳ دزصد تا ۲۸.۳ درصد است. (منبع: اتحادیۀ ملی بیماریهای روانی آمریکا)

۴. خودکشی؛ سومین عامل مرگ جوانان آمریکایی

۹۰ درصد افرادی که خودکشی کرده اند، از بیماری روحی و روانی رنج میبرده اند. (منبع: اتحادیۀ ملی بیماریهای روانی آمریکا)

۳. بحران خانواده

۱. افزایش درخورِ توجه نرخ طلاق در دنیا

روند افزایش نرخ طالق در دنیا

روند افزایشی نرخ طلاق به ترتیب سال ۱۹۶۰ م ۱۲ در صد، سال ۱۹۷۰ م ۱۶ در صد، سال ۱۹۸۰ م ۲۶ درصد، ۱۹۹۰ م ۲۸ درصد، سال ۲۰۰۰ م ۳۵ درصد، سال ۲۰۱۰ م ۴۱ درصد و سال ۲۰۱۷ م ۴۴ درصد به ثبت رسیده است. (منبع: OECD ،اتحادیه اروپا و ...)

۲. بالاترین رتبه های طلا ق از آن کشورهای توسعه یافته و ایران در زمرۀ ۱۰ کشور کم طلاق دنیا

۱۰ کشوری که بالا ترین آمار طلاق را دارند به ترتیب: لوگزامبورگ ۸۷ درصد، اسپانیا ۶۵ درصد، فرانسه ۵۵ درصد، روسیه ۵۱ درصد، اینگلیس ۴۲ ذرصد، نیوزلند ۴۲ درصد، استرالیا ۳۸ درصد و کانادا با ۳۸ درصد بیشترین آمار طلاق را به خود اختصاس داده اند.

۱۰ کشوری که کمترین آمار طلاق را دارند به ترتیب: هندوستان ۱ درصد، چین ۳ درصد، کلمبیا ۹ درصد، مکزیک ۱۵ درصد، کنیا ۱۵ درصد، آفریقای جنوبی ۱۷ درصد، مصر ۱۷ درصد،برزیل ۲۱ درصد، ترکیه و ایران ۲۲ درصد کمترین آمار را به خود اختصاس داده اند.

۳. عمر کوتاه ازدواج در کشورهای پردرآمد دنیا

میانگین بازۀ زمانی به طول انجامیدن زندگیهای مشترک در کشورهای مختلف

ایتالیا ۱۸ سال، کانادا ۱۳.۸ سال، فرانسه ۱۳ سال، آمریکا ۱۲.۲ سال، استرالیا ۱۲ سال، مکزیک ۱۲ سال، ژاپن ۱۱ سال، قبرس ۱۱ سال، روسیه ۱۱ سال و قطر با ۵.۵ سال کوتاهترین عمر ازدواجها را دارند. (منبع: OECD ،اتحادیه اروپا و ...)

۴. نرخ طلاق در افراد معتقد به دین، پایین تر از نرخ متوسط جهانی طلاق

مسیحیان کریستین ۳۷ درصد، مسیحیان کاتولیک ۳۶ درصد، بودایی ۳۰ درصد، یهود ۲۸ درصد، مسلمانان ۲۰ درصد و هندوها ۱ در صد ثبت کرده اند (منبع نرخ طلاق در ادیان مختلف) (منبع: OECD ،اتحادیه اروپا و ...)

افزایش حدود ۴ برابری نرخ طلاق در جهان، از سال ۱۹۶۰ تا ۲۰۱۷ م نشان دهنده بحران شدید خانوادگی است. شیوع فاجعه بار طلاق در جهان، متأثر از عوامل بسیاری است؛ البته بر اساس همین پژوهش صورت گرفته، خیانت و ناسازگاری که به شدت متأثر از فضای فرهنگی و سبک زندگی جامعه است، مهمترین عوامل طلاق شمرده شده است.

فصل هشتم کرامت زن

۱. زن در نگاه سران ایران

در طول تاریخ، حکومتها و نظامها، ادعاهای مختلفی را دربارۀ زن مطرح کرده اند؛ ولی لازم است تا برای صحت سنجی گفتار آنها، به عمل کردشان نیز توجه شود. شاهان پهلوی نه فقط در عمل به منزلت زن توجهی نمیکردند، بلکه حتی در گفتار نیز از دیدگاه خود دفاع کرده و با وقاحت تمام، زن را فقط محدود در ارضای نیاز جنسی مردان متصور شده و هیچ باوری به موفقیت بانوان در امور مختلف نداشتند. برای مثال، محمد رضا شاه در مصاحبه با خانم اوریانا فاالچی (Oriana Fallaci) خبرنگار ایتالیایی، در سال ۱۳۵۲ دربارۀ زن اینگونه اظهارِنظر کرد:

در زندگی یک مرد، زن به حساب نمی آید؛ مگر وقتی که زیبا و دلربا باشد و خصوصیات زنانه خود را حفظ کرده باشد. ...شما زنان هرگز یک میکل آنژ یا یک باخ نداشته اید یا حتی یک آشپز بزرگ؛ هیچ چیز بزرگی نداشته اید. راستی شما در طی این مصاحبهِ هایتان چند زن قادر به ادارۀ یک کشور را دیده اید؟ (فاالچی، اوریانا، مصاحبه های تاریخی، ص ۷۴)

دربارۀ فساد اخلاقی و جنسی شاه به کرات سخن گفته شده است؛ اما برای نمونه میتوان سخن تاج الملوک، مادر محمد رضا شاه را بیان کرد که فرزند خود را اینطور توصیف کرده است: محمد رضا عاشق سینه چاک زن است؛ شوهردار یا بی شوهر، ایرانی یا خارجی. (دیبا، فریده، دخترم فرح، ص ۴۷۰) ... و ناگفته نگذارم که محمد رضا در برابر دختران موطالیی تسلیم محض بود. یکبار که در جوانی، با هواپیمای آلمانی مسافرت میکرد، عاشق میهمانداران موطالیی هواپیمایی لوفت هانزا شده بود... و همین مسئله مدتها موجب بدبختی محمد رضا شده بود و پولهای زیادی را صرف میهمانداران لوفت هانزا میکرد و یک قسمت از دربار مسئول دعوت و پذیرایی از این میهمانداران بود...! (پهلوی، تاجالملوک، خاطرات ملکۀ پهلوی، ص ۳۶۴)

۲. زن از نگاه امام خمینی (ره)

امامخمینی(ره) ،معمار انقلاب اسلامی ایران، زن را یک انسان و ُ مربی بزرگ معرفی کرده و در معرفی بعد انسانی زن فرموده اند: قرآن کریم انسان ساز است و زنها نیز انسان ساز... اگر زنهای ان سانساز از ملتها گرفته بشود، ملتها به شکست و انحطاط مبدل خواهند شد. (مؤسسۀ تنظيم و نشر آثار امام خمینی(ره) ،صحیفۀ امام، ج ۱۱، ص ۲۵۳)

ایشان نقش زن در تاریخ اسلام را نیز بسیار پررنگ دانسته اند: تاریخ اسلام گواه احترامات بی حد رسول خدا(ص) به این مولود شریف است تا نشان دهد که زن، بزرگی ویژه ای در جامعه دارد که اگر برتر از مرد نباشد، کمتر نیست. (مؤسسۀ تنظيم و نشر آثار امام خمینی(ره) ،صحیفۀ امام، ج ۱۴، ص ۳۱۶)

حضرت امام(ره) زن را همانند مردان دانسته؛ ازاینرو به آنان تکلیف میکنند که باید در عرصه های مختلف علمی، فرهنگی، سیاسی و... با قدرت تلاش کنند:

شماها در تحصیل کوشش کنید که برای فضایل اخلاقی، بر فضایل اعمالی مجهز شوید. شما برای آتیۀ مملکت ما جوانان نیرومند تربیت کنید. (مؤسسۀ تنظيم و نشر آثار امام خمینی(ره) ،صحیفۀ امام، ج ۶، ص۵۲۱) در بعد اجتماعی شما باید در همۀ صحنه ها و میدانها آنقدری که اسلام اجازه داده، وارد باشید. ... (مؤسسۀ تنظيم و نشر آثار امام خمینی(ره) ،صحیفۀ امام، ج ۱۸، ص ۴۰۴) در بعد سیاسی همانطوری که مردها باید در امور سیاسی دخالت کنند و جامعۀ خودشان را حفظ کنند، زنها هم باید دخالت کنند و جامعه را حفظ کنند. (مؤسسۀ تنظيم و نشر آثار امام خمینی(ره) ،صحیفۀ امام، ج ۱۸، ص ۴۰۴) ... در بعد فرهنگی، این فرهنگ را باید زنده کرد و شما خانمها همانطوری که آقایان مشغول هستند، همانطوری که مردها در جبهۀ علمی و فرهنگی مشغول هستند، شما هم باید مشغول باشید. (مؤسسۀ تنظيم و نشر آثار امام خمینی(ره) ،صحیفۀ امام، ج ۱۹، ص ۲۸۱)

۳. زن از نگاه رهبر معظم انقلاب

رهبر معظم انقلاب در طول ۴۰ سال اخیر، در دیدارهای مختلفی که با اقشار مختلف جامعه به ویژه بانوان داشته اند، بارها دربارۀ شخصیت زن و فضیلت مقام او صحبت کرده اند که برای نمونه فقط به یکی از سخنان ایشان اشاره میشود:

در حقوق اجتماعی، فرقی بین زن و مرد نیست. در حقوق شخصی و فردی، بین زن و مرد تفاوتی وجود ندارد. در چند مسالۀ اختصاصی شخصی امتیازاتی به زن داده شده است، در چند مسالە امتیازاتی به مرد داده شده است آن هم بر اساس اقتضای طبیعت زن و مرد؛ این اسلام است؛ متین ترین، منطقی ترین، عملی ترین قوانین و حدود و مرزهائی که ممکن است انسان در زمینۀ مسألۀ جنسیت فرض کند. (بیانات مقام معظم رهبری، ۱۱/۲/۱۳۹۲)

۲. بررسی وضعیت زنان

۱. تحصیلات بانوان

کاهش بیسوادی زنان بالاتر از ۱۵ سال در سالهای ۱۹۷۵ تا سال ۲۰۱۰ م نشانگر پیشرفت علمی در میان بانوان کشور نسبت به زنان دنیا را در نمودارهای صفحات ۲۶۸ و ۲۶۹ کتاب صعود چهل ساله نشان میدهد.

نمودار رسم شده در صفحۀ ۲۶۸ کتاب بانوان ایران را جزو کم سواد ترین زنان دنیا در سال ۱۹۷۵ م نشان میدهد. ولی در نمودار صفحۀ ۲۶۹ زنان و دختران ایران را از سن ۱۵ سالگی به بالا جزو باسواد ترین بانوان دنیا در سال ۲۰۱۰ م نشان میدهد. (منبع: بانک جهانی)

۲. نسبت دختران به پسران در تحصیلات ابتدایی، در ایران، از سال ۱۹۷۰ تا ۲۰۱۵ م (منبع: بانک جهانی)

رتبۀ اول نسبت دختران به پسران در تحصیلات ابتدایی در دنیا در سال ۱۳۵۰ نسبت دختران درحال تحصیل در مقطع ابتدایی به پسران درحال تحصیل در همین مقطع، نزدیک به ۳۵ درصد بوده است. در سال ۱۳۹۳ این عدد به ۵۰ درصد رسید که نشان دهندۀ توازن و برقراری عدالت آموزشی بین پسران و دختران در کشور است.

نمودار صفحۀ ۲۷۰ نمایش درصد پسران و دختران درحال تحصیل در مقطع ابتدایی در ایران، از سال ۱۹۷۰ تا ۲۰۱۵ م را نشان میدهد (منبع: بانک جهانی)

۳. افزایش نسبت دختران به پسران در تحصیلات متوسطه در ایران

نمودار صفحۀ ۲۷۱ نمایش درصد دختران و زنان درحال تحصیل در مقطع متوسطه در ایران را از سال ۱۹۷۱ تا ۲۰۱۴ م را نشان میدهد (منبع: بانک جهانی)

۴. افزایش نسبت دختران به پسران در تحصیالت دانشگاهی

نمودار صفحۀ ۲۷۲ درصد زنان درحال تحصیل در دانشگاه نسبت به مردان درحال تحصیل در دانشگاه را در ایران از سال ۱۹۷۱ تا ۲۰۱۴ م با رشد ۲ برابری نشان میدهد. (منبع: بانک جهانی)

۵. افزایش اساتید زن در دانشگاهها

نمودار صفحۀ ۲۷۳ نسبت زنان به مردان در مدرسین دانشگاه های ایران را از سال ۱۹۷۱ تا ۲۰۱۴ م با رشدی ۵ برابری نشان میدهد. (منبع: بانک جهانی)

۲. عرصۀ اجتماعی

۱. فعالیت سازمانهای مردم نهاد (سمن) و نهادهای خیریه ای

به دنبال تصمیم محمد رضاشاه برای کنترل فعالیتهای مستقل زنان از طریق همگرایی و تمرکز تدریجی فعالیتهای آنان، به جز گروههای زیرزمینی مخالف شاه، اثری از سازمانهای سیاسی مستقل و جنبشهای واقعی برای کسب حقوق زنان باقی نماند.

بعد از انقلاب اسلامی، زنان نهادهای بسیاری را با رویکردهای فرهنگی تربیتی، کارآفرینی، خیریه ای و حتی پژوهشی راه اندازی کرده اند. که درحال حاضر، تعداد آنها به هزاران کانون و نهاد غیردولتی میرسد. حضور زنان در نهادهای خیریه ای و غیردولتی، از عرصه های بسیار تأثیرگذار حضور اجتماعی بانوان محسوب میشود.

طبق آمار معاونت امور زنان و خانواده در سال ۱۳۹۷ بیش از ۲۷۰۰ سمن مربوط به امور زنان در استانهای مختلف کشور فعالیت میکنند.

۲. ورزش بانوان

قبل از انقلاب اسلامی، ورزش بانوان به‌ صورت رسمی و ملی جایگاه چندانی در میان سیاست‌ها و اقدامات رژیم پهلوی نداشت. در ابتدای دهۀ ۶۰ با تشکیل کمیتۀ ورزش بانوان، فعالیتهای ورزشی زنان آغاز شد و آنان دستاوردهای زیادی را کسب کردند. حضور زنان در ورزش حرفه‌ای در قبل و بعد از انقلاب، اینگونه مقایسه شده است.

قبل از انقلاب رشته های فعال ورزشی ۷ رشته بود که بعد از انقلاب به ۳۸ رشته افزایش یافت. همینطور مربیان فعال قبل از انقلاب ۹ نفر، داوران فعال ۷ نفرو ورزشگاه فعال ۱ ورزشگاه بود که بعد از انقلاب مربیان ورزشی به ۳۵ هزار داوران فعال به ۱۶ هزار نفر و تعداد ورزشگاه های اختصاصی به ۳۰ ورزشگاه افزایش یافت.

۳. بهداشت و سلامت بانوان

۱. افزایش امید به زندگی بانوان در ایران، از ۵۷.۶ سال از سال ۱۹۶۰ م به ۷۷.۱ سال در سال ۲۰۱۶ م.

نمودار صفحۀ ۲۷۷ تغییرات امید به زندگی زنان در ایران و جهان، از سال ۱۹۶۰ تا ۲۰۱۶م را نشان میدهد. (منبع: بانک جهانی)

۲. افزایش نسبت پزشکان متخصص زن به مرد از ۱۵ درصد به ۴۰ درصد از سال ۱۹۸۶ تا ۱۹۹۶ م. (منبع: دفتر کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل متحد)

افزایش نسبت پزشکان فوق تخصص زن به مرد از ۹ درصد به ۳۰ درصد از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۶ م (منبع: دفتر کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل متحد)

۴. افزایش نسبت پزشکان متخصص زن در حوزۀ زنان و زایمان، از ۱۶ درصد به ۹۸ درصد از از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۶ م (منبع: دفتر کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل متحد)

کاهش ۹۰ درصدی مرگ ومیر مادران هنگام زایمان از سال ۱۹۹۰ تا سال ۲۰۱۵ م (منبع: بانک جهانی)

۳. کرامت زن در غرب

برای بررسی کرامت زن در غرب، در این پژوهش به بررسی مختصر مسئله خشونت جنسی، خودکشی و سربازی اجباری زنان بسنده شده است.

۱. رشد سریعتر درصد خودکشی در زنان نسبت به مردان

بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ م، باوجود اینکه آمار خودکشی در مردان نیز با نرخ ۲۱ درصد رو به افزایش بوده است، افزایش این آمار برای بانوان، نزدیک به ۵۰ درصد است. آمار خودکشی در غرب و افزایش چند برابری درصد خودکشی زنان در قیاس با مردان، نشان دهندۀ افزایش بیماریهای روحی و روانی ناشی از بحران معنویت در میان زنان در کشورهای غربی است.

خودکشی در زنان نسبت به مردان در آمریکا رشد سریعی داشته و در طول ۶ سال از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ م ۵۰ درصد بوده است. (منبع: رادیو ملی آمریکا)

۲. گزارش سازمان ملل متحد دربارۀ زنان سرپرست خانوار

در کشور آمریکا، سرپرست اقتصادی ۴۷ درصد از خانوارها، زنان هستند. این آمار برای کشور فرانسه ۴۹ درصد و برای کشور مرفه لوکزامبورگ،۵۹ درصد است که نشان از تحمیل وظایف سنگین اقتصادی بر زنان در کشورهای غربی میباشد.

۱. درصد زنان سرپرست خانوار در کشورهای آمریکای شمالی کانادا ۳۹ درصد وآمریکا ۴۷ درصد

۲. درصد زنان سرپرست خانوار در کشورهای اروپای غربی استرالیا ۳۸ درصد، بلگراد ۳۳ درصد، فرانسه ۴۹ درصد، آلمان ۳۳ درصد و لوگزامبورگ ۵۹ درصد.

۳. درصد زنان سرپرست خانوار در جمهوری اسلامی ایران ۱۲ درصد میباشد. (منبع گزارش سازمان ملل متحد دربارۀ وضعیت خانوارها، در سال ۲۰۱۷)

۳. خشونت جنسی علیه زنان

در آمار منتشرشده توسط مرکز ملی خشونت جنسی در آمریکا (National Sexual Violence Resource Center) اطلاعات زیر بیان شده است. .

۱. تجربۀ در معرض تجاوز قرارگرفتن تقریبا ً ۱ نفر از هر ۵ نفر زن در آمریکا (منبع: مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری دولت آمریکا)

۲. یک چهارم سوء استفاده های جنسی از کودکان توسط اعضای خانواده جدول آماری خشونت علیه زنان در آمریکا

در نمودار صفحۀ ۲۸۵ نشان میدهد که از هر ۴ نفر دختر یک نفر و از هر ۶ نفر پسر یک نفر پیش از رسیدن ۱۸ سالگی در معرض سوء استفادۀ جنسی قرار میگیرند. (of survey national a in abuse Sexual). ۱۹۹۰. (C, Smith., & A. I, Lewis., G, Hotaling., D, Finkelhor. ۸۱ .۲۸-۱۹, ۱۴ Neglect & Abuse Child. factors risk and characteristics, Prevalence: women and men adult .۷-۹۰۰۷۷)۹۰(۲۱۳۴-۰۱۴۵/۱۰۱۶.۱۰:d)

۳. صورت گرفتن ۲۹.۹ درصد از تجاوزات جنسی بین سنین ۱۱ الی ۱۷ سالگی ۸۰ درصد از تجاوزهای صورت گرفته توسط کسانی بوده است که قربانیان، آنها را میشناخته اند. (NCJ (look new A: consequences and costs Victim). ۱۹۹۶. (B, Wiersema., & A. M, Cohen., R. T, Miller of Institute National, Programs Justice of Office, Justice of Department. S.U the from Retrieved). ۱۵۵۲۸۲.pdf.victcost/pdffiles/gov.ncjrs.www://https: Justice ,Justice of Department. S.U the from Retrieved. ۹۹-۱۹۹۳, workplace the)

 ۸ درصد تجاوزهای صورت گرفته در محل کار قربانی صورت گرفته است. (in Violence). ۲۰۰۱. (T. D, Duhart .pdf.vw۹۹/pdf/pub/content/gov.bjs.www://http: Statistics Justice of Bureau)

ارائۀ گزارش ارتباط بین متعرضین و قربانیان جنسی (منبع: دپارتمان قضایی دولت آمریکا)

۱ نفر از هر ۵ دانشجوی زن، در طول دوران تحصیل خود در معرض تعرض جنسی قرار گرفته اند. ((CSA (assault sexual campus The). ۲۰۰۷. (S, Martin., & B, Fisher., T, Warner., C, Lindquist., P. C, Krebs. ۸۴/gov.ncjrs.www://http: Service Reference Justice Criminal National the from Retrieved. report Final: study.pdf.۲۲۱۱۵۳/grants/nij/pdffiles۱)

بیش از ۹۰ ِ درصد از قربانیان تعرض جنسی در دانشگاه، واقعۀ تعرض به خود را گزارش نمیکنند. (.pdf.۱۸۲۳۶۹/nij/pdffiles۱/gov.ncjrs.www://https: Service Reference Justice Criminal National the from trievedRe). ۱۸۲۳۶۹ NCJ (women college of victimization sexual The). ۲۰۰۰. (M, Turner., & F, Cullen., B, Fisher)

سن قربانیان در هنگام اولین تجاوز در نمودار صفحۀ ۲۸۶ و توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری دولت آمریکا منتشر شده بدین گونه است.

کودکان ۱۰ سال و کمتر ۱۲.۳ درصد

نوجوانان ۱۱ تا ۱۷ سال ۲۹.۹ درصد

جوانان ۱۸ تا ۲۴ سال ۳۷.۴ درصد

و جوانان ۲۴ الی ۳۴ سال ۱۴.۲ درصد

اشخاص ۳۵ تا ۴۴ سال ۴.۵ درصد و افراد بالای ۴۵ سال ۱.۷ درصد مورد تجاوز قرار گرفته اند.

 (منبع: مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری دولت آمریکا)

سربازی اجباری زنان

در بسیاری از کشورهای دنیا سربازی اجباری بوده و بانوان را در بعضی از مواقع، مجبور به انجام کارهایی برخلاف طبیعت و روحیۀ آنها میکنند. بنا به گزارش سایت سازمان »CIA »آمریکا آمده است نمونۀ کشورهایی که سربازی زنان در آنها اجباری است، سوئد، چاد، اسرائیل، موروکو، نروژ، کرۀ جنوبی، چین و چند کشور دیگر.

👁️ بازدید: 905🔎 ورودی گوگل: 21

نظرات (0)